Michael Pelle

Ik ben Michael en al jaren werkzaam (+/- 20 jaar) in de horeca, waarvan de meeste jaren als barman en in de evenementensector waar ik Barhoofd ben op festivals zoals Lowlands, Concert at sea, Mysteryland en buitenconcerten van Mojo o.a.

Mijn liefde voor de horeca is begonnen als klein jochie in Baarle Nassau waar ik tegenover een café woonde en daar mijn eerste Sneeuwwitje mocht tappen.

In de loop der jaren ben ik veel meer speciaalbier gaan ontdekken en vooral de Rotterdamse bierscène draag ik een warm hart toe.

De afgelopen jaren ben ik bij Haagse Bluf vooral met deze lokale brouwers gaan samenwerken

Na toch een aantal jaren weg geweest te zijn uit de branche, heb ik inmiddels ook de eer om aangesloten te zijn bij de Bier connaisseurs Zuid-Holland en ik hoop met deze groep nog veel meer moois te gaan doen in de door ons zo geliefde bierwereld.

Groetjes Michael Pelle

Bierkeuze Michael Pelle

Kaapse Jaapie (Imperial red ale)

Dit was in 2015 de eerste kennismaking met Kaapse voor mij, toen ze al een goed jaar bezig waren op de Kaap.

Sindsdien is het ook al jaren een vaste plek geworden waar ik bijna wekelijks even te vinden ben om wat proefglaasje te nuttigen van een Kaapse of wat gastbieren daar op de tap.

Jaapie is er ook nog heel even uit geweest en gelukkig snel daarna weer terug gekomen, dus toen ik gevraagd werd om een bier in te sturen voor deze lijst, was het eigenlijk al beslist voor mijzelf dat het Kaapse Jaapie moest worden en dat het sowieso wel een Rotterdams bier moest zijn, want een grote liefde voor deze fantastische stad en de fijne bierscène en wat vele van mij wel weten, dat ik dat altijd wil promoten overal.

Leuk feitje is ook dat Jaapie vernoemd is naar Jaap Valkhoff die oorspronkelijk van Katendrecht kwam (waar Kaapse gevestigd is met het proeflokaal)  en Hand in Hand kameraden geschreven heeft voor Feyenoord.

Dan ook nog even mijn smaakbeleving van Jaapie natuurlijk.

De style red ale is al jaren een favoriet van mij, dus de Jaapie viel mij gelijk op om te gaan proeven.

Heerlijk in het rode fruit met wat caramel en fijne bitters.

Stevig in het alcoholpercentage met z’n 9.4%, terwijl een gewone red ale natuurlijk wat lager zit, maar dit is dan ook een Imperial met die heerlijke twist van Kaapse.

Ondanks z’n hoge percentage heeft het een heerlijke frisse lange afdronk ook.

Elke keer genieten als ik dit bier drink en ga dan toch altijd wel even terug de tijd in toen ik het voor het eerst dronk bij hun op die fijne plek op de Kaap.