Gerard Ypenga

Heeft zijn jeugd in Friesland doorgebracht waar een vlak Pilslandschap de norm was. Toen Gerard in 2000 naar Amsterdam verhuisde ging de bierwereld voor hem open. Vaak te vinden in de speciaalbiercafé’s en bierwinkels groeide zijn belangstelling zienderogen. Fietsend voor de FC Trappist, destijds gesponserd door brouwerij De Prael, heeft hij het brouwvirus opgelopen en een verdere verdieping in de wereld van speciaalbier was onomkeerbaar. Als snel werd er enige keren meegebrouwen bij de Prael en met een paar brouwpannen op zolder werd ook zelf druk geëxpirimenteerd.

Al snel volgde Gerard de door StiBON aangeboden sommelier/ambassadeur opleidingen 1&2 en in Oostenrijk afgerond bij Doemens door een verdieping naar internationaal Biersommelier successviol af te ronden. Gerard is tevens lid van het Bierkeurmeestersgilde en veelvuldig gevraagd als keurmeester bij diverse bierkeuringen. Momenteel is hij brouwbaas bij brouwerij BrouwDOK te Harlingen en hoopt om liefhebbers van ambachtelijk en smaakvol gebrouwen bieren een grotere keus te geven binnen het huidige aanbod.

Bierkeuze Gerard Ypenga

EEM – Beestig

Geen tekst aangeleverd