Henk Klijn

Hoe kom ik in de bierwereld terecht, eigenlijk een heel kort verhaal, in 2014 ging Kruidenier groep failliet, ik werd gevraagd of ik Kronenbourg 1664 wilde gaan verkopen,

niet echt mij passie, ik was al een fervent bier drinker, wel beginnend van met name de zwaardere bieren, Quadrupel, Barley Wine en Stout.

Kennis was er niet echt, totdat ik een klant kreeg Delirium Café Amsterdam. Deze klant wilde 720 flesbieren en ik mocht ze selecteren, dat heeft 3 maanden gekost, van

lezen en proeven, uiteindelijk ad ik de lijst opgesteld en veel kennis opgedaan. In dit proces kwam ik in aanraking met Schneider Weisse, met name door de mensen van deze brouwerij

is mijn bierkennis en interesse ernstig vergroot. De liefde die zij voor het maken van bieren hebben sprak mij bijzonder aan en was aanstekelijk. Bier was mijn hobby en passie, en mijn hobby is mijn werk geworden, wat wil een mens nog meer

Over mij wordt gezegd “Henk is een motivator en inspirator. Hij kan op een inspirerende en persoonlijke manier een toegevoegde waarde zijn voor zijn relaties”.

Bierkeuze Henk Klijn

Bierbeschrijving van Stout    6,5% Batch 902 – Brouwerij de Schans Uithoorn

Alhoewel Stout van oorsprong een Engels type bier is dat sinds 1730 wordt gebrouwen, werd het ook in Nederland gebrouwen door De Gekroonde Valk welke brouwerij in 1733 werd opgericht. Zij brouwden vanaf 1880 hun Van Vollenhoven’s Stout. Van dit bier werd gezegd: “Er is geen drank die zoo geknipt is voor dagelijks gebruik, ‘s middags aan “tafel of ‘s avonds,’ was het devies. ‘De gemakkelijk opneembare, voedende bestanddelen versterkenhet lichaam buitengewoon,’ dus met dit ‘versterkend, verwarmend’ bier dronk je ‘gezondheid met glazen

Sinds 2002 maakt Brouwerij de Schans een Stout naar origineel recept van Van Vollenhoven’s Stout uit 1949,onder de naam Schansbier Stout. Het is mooie zwarte en zachte stout, die zijn smaak bij een iets hogere drinktemperatuur vrij geeft. Koffie en chocolade smaken zijn goed aanwezig, hij ie lekker romig en drinkt zeer aangenaam. Ook in de geur ontwaar je de koffie en chocolade tonen, voorwaar een mooi bier om van te genieten