Bas Boerrigter

Vrijdagmiddag 14.15 met een schoolvriend aan een glas Palm bij Café Bierlokaal De Engel in Oldenzaal!

Dat was mijn eerste ervaring met speciaalbier! Daarvoor natuurlijk al regelmatig iets te diep in het pils-glaasje gekeken in de plaatselijke disco, maar dit smaakte toch iets beter. Wat ik op dat moment nog niet wist was het feit dat ik anderhalf jaar later bij De Engel mijn allereerste baantje in de kroeg kreeg. Mijn zus was er al aan het werk en ik stond in de afwas bij het Mexicaanse restaurant aan de overkant.

Wegens een late ziekmelding van de glazenhaler bij De Engel had mijn zus tegen de toenmalig bedrijfsleider gezegd dat ie mij maar moest bellen! Twee uur later stond ik in met mijn witte bloesje glazen te spoelen en tafeltjes te poetsen. Al vrij snel had ik toen mijn baantje als afwashulp maar opgezegd, want ik had toch iets gevonden wat mij beter paste. Inmiddels zijn we 21 jaar verder en ben ik reeds een dikke 12 jaar eigenaar/kastelein van Café Bierlokaal De Engel.

Bierkeuze Bas

Ter de Die

Oftewel drie maal daags innemen op doktersrecept! Onder het motto: “het beste medicijn haal je bij de kastelein” mocht dit bier uiteraard niet ontbreken in de Engel-collectie. De brouwer Stijn Tijdhof heeft me echt verrast met zijn professionaliteit, ondanks dat ze nog niet heel erg lang bezig zijn heeft hij het aardig begrepen. Een prachtige, doch kleine, installatie in de kelder met de mogelijkheid om ook af te vullen op blik. Knap om dit voor elkaar te krijgen in een kleine ruimte.

Wat betreft het bier. 

Aangezien ik zelf een groot fan ben van NEIPA’S, vooral de iets zwaardere rakkers, is deze DDH NEIPA naar mijn mening perfect. Een goeie fruitige neus, een lekker romig mondgevoel en lekkere dikke bitter in de smaak. En dat allemaal vanuit dat kleine keldertje in Oldenzaal. Chapeau Stijn. Hopelijk komen er nog veel meer van dit soort toppers bij jullie van de band rollen. Ik kan niet wachten!