Bas Boerrigter

Vrijdagmiddag 14.15 met een schoolvriend aan een glas Palm bij Café Bierlokaal De Engel in Oldenzaal!

Dat was mijn eerste ervaring met speciaalbier! Daarvoor natuurlijk al regelmatig iets te diep in het pils-glaasje gekeken in de plaatselijke disco, maar dit smaakte toch iets beter. Wat ik op dat moment nog niet wist was het feit dat ik anderhalf jaar later bij De Engel mijn allereerste baantje in de kroeg kreeg. Mijn zus was er al aan het werk en ik stond in de afwas bij het Mexicaanse restaurant aan de overkant.

Wegens een late ziekmelding van de glazenhaler bij De Engel had mijn zus tegen de toenmalig bedrijfsleider gezegd dat ie mij maar moest bellen! Twee uur later stond ik in met mijn witte bloesje glazen te spoelen en tafeltjes te poetsen. Al vrij snel had ik toen mijn baantje als afwashulp maar opgezegd, want ik had toch iets gevonden wat mij beter paste. Inmiddels zijn we 21 jaar verder en ben ik reeds een dikke 12 jaar eigenaar/kastelein van Café Bierlokaal De Engel.

Bierkeuze Bas

Keuze Bas
Jopen – Heavy Cross

In die 21 jaar heb ik verschrikkelijk veel bieren de revue zien passeren en vind ik bijzonder moeilijk om daar maar 1 favoriet uit te kiezen. Mijn voorkeur verandert namelijk vrij snel en dat heeft te maken met meerdere factoren zoals stemming en seizoen bijvoorbeeld.

Over het algemeen ligt mijn voorkeur bij de wat zwaarder gehopte bieren en om er dan toch 1 te kiezen die ik recentelijk fantastisch vond dan kies ik voor de Jopen Heavy Cross. Heavy Cross is een Tripel IPA en extra zwaar gehopt. De zachte meloenaroma’s zijn afkomstig van de Hüll Melon-hop. De hopsoort Hallertau Blanc zorgt voor een fruitige smaak met tonen van witte druiven en zacht fruit. In combinatie met de Citra en Amarillo-hop zorgt dit voor een frisse explosie van zomers fruit. Een fantastisch bier waar je enigszins toch voor moet oppassen met alcoholpercentage. Maar liefst 10 % namelij