Carina Kelder

Gert en Carina Kelder begonnen bijna 25 jaar geleden thuis met het brouwen van verschillende bieren.
Vanuit hun passie voor het bier probeerden ze hun eigen bier te brouwen. Daarin werden zo fanatiek dat ze professioneel bier , bier zonder afwijkingen , met mooie verschillende smaken wilden  maken.  In 2004 begonnen ze officieel de brouwerij om mensen te laten genieten van de mooie bieren en het ook te laten ervaren tijdens rondleidingen, proeverijen en workshops bierbrouwen.Sinds 2008 staat het koperen brouwhuis in een eeuwen oud huiskamer cafe aan het kanaal in Gramsbergen. Op het grote terras wordt het bier rijkelijk geschonken.

Vanaf het moment van opstart tot aan nu hebben een groot aantal van de Mommeriete bieren al prijzen gewonnen.
De Mommeriete Meibock, de Scheerse Tripel, de Mommeriete Rookbock, Vrouwe van Gramsbergh( quadrupel) en Heer van Gramsbergen ( russian imperial stout). Naast alle bieren die ze brouwen  hebben ze ook  hun eigen bierkaas, bierpate, worst, ‘l eau de vie van bier, whisky en koffielikeur.

Bierkeuze Carina

Mestreechs Aajt Gulpener

De persoonlijke favoriete bierlijst van Nederlands bier.

Ik zei meteen ja tegen Bert, echter de keuze viel niet mee.
Maar tijdens onze Collaboration  Brew met de Gulpener werd ik aldaar verrast met de Mestreechs Aaijt.
Gerijpt op eikenhouten vaten, van spontane gisting. Slechts 3,5 % vol.alc.  Ik als liefhebber van de Vlaamse bruine bieren was hier heel blij mee.

In Nederland, wat zich de laatste paar jaar enorm aan het ontwikkelen is op bier gebied en er met van alles geëxperimenteerd word, heeft de Gulpener al jaren hun Mestreechs Aaijt.

Eigenlijk liep Gulpener voor op nu, en in mijn beleving te onbekend. Het bier verdient een plek in deze lijst.

Mijn vader van 80 zei, Kind als je daar komt, ik vond die Mestreechs Aaijt altijd zo lekker , kun je een paar  flesjes meenemen voor mij.
Aangezien het niet op fles was heb ik maar een vaatje meegenomen voor thuis . Daarmee had ik ook onze zoon helemaal blij gemaakt.. Ik weet
niet wie er nu het gelukkigste was van ons gezin maar we hebben het  samen met smaak opgedronken.