AnneBart Bolt

Annebart Boltis een echte bierenfanaat.

Toen hij 17 was liep hij stage en vervolgens een parttime baantje bij de plaatselijke slijter. Reeds toen maakte AnneBart al de keuze om verder te gaan in de dranken. Na zijn militaire dienstperiode waar hij in zijn vrije tijd achter de bar stond, kreeg hij de kans om filaalbeheerder te worden bij een slijtersketen van 20 winkels in het noorden. We praten over eind jaren 80 waarin het speciaal bier steeds meer zijn weg begon te vinden naar de slijters en de consument.
AnneBart vond het intrigerend hoe de verschillende smaken en indrukken overeen kwamen, of juist niet, en dat er meer op de wereld was dan alleen Duvel en de Koninck. Dit zijn overigens wel de bieren waarmee AnneBart de liefde ontdekte voor speciaalbier.  Het bezoeken van proeverijen volgde en later gaf hij ze veelvuldig zelf.

In 2004 maakte AnneBart de stap naar Bierbrouwerij de Koningshoeven waar zijn speciaalbierliefde een extra boost kreeg. AnneBart zorgde ervoor dat niemand meer om LaTrappe heen kon, gaf vele proeverijen, lezingen en masterclasses,  en was AnneBart betrokken bij de organisatie van de het eerste Speciaalbierfestival in de Martinikerk in Groningen.

Na een mooie tussenstap bij een gerenommeerde drankenhandel is AnneBart nu als verkoopleider ( bierleiding) voor Baxbier werkzaam.
Op de vraag om een favoriet bier te benoemen moest AnneBart lang nadenken. Immers is smaak een momentopname in combinatie m.b.t. stemming en gezelschap!

Speciaalbier; voor elk wat wils en voor elk moment van de dag!

Keuze Annebart

Abel’s Ale

Ik ben een echte IPA-liefhebber en de Abel’s Ale is dan ook dé keus van AnneBart. Zonder nadenken. Bam.  Een veelzijdige IPA!  Ja veelzijdig en ik zal proberen uit te leggen waarom.

Ipa kan hard en meedogenloos zijn, heerlijk maar deze Ipa is één waar de scherpe randjes van af zijn gehaald. Of.. zit er nog een scherp randje aan?

Ondermeer de Galaxy zorgt voor een tropisch karakter waarmee je je in het bootje waant die langs tropische oorden zeilt, en dan de spannende afdronk, ontdek je hem ja of nee? Wat is er dan te ontdekken? Het kleine ThaiDragon pepertje. Peper gedijt het beste bij een droge mond, dus; neem een grote slok, slik door, roep hard op: “Abel was de beste ontdekkingsreiziger ooit!!!”  en voel het pepertje in je mond dwarrelen.

Abel Tasman, ontdekkingsreiziger; Baxbier heeft hiermee laten zien dat je als craft-bier-drinker elke dag kan blijven ontdekken én genieten!

Proost !