AnneBart Bolt

Annebart Boltis een echte bierenfanaat.

Toen hij 17 was liep hij stage en vervolgens een parttime baantje bij de plaatselijke slijter. Reeds toen maakte AnneBart al de keuze om verder te gaan in de dranken. Na zijn militaire dienstperiode waar hij in zijn vrije tijd achter de bar stond, kreeg hij de kans om filaalbeheerder te worden bij een slijtersketen van 20 winkels in het noorden. We praten over eind jaren 80 waarin het speciaal bier steeds meer zijn weg begon te vinden naar de slijters en de consument.
AnneBart vond het intrigerend hoe de verschillende smaken en indrukken overeen kwamen, of juist niet, en dat er meer op de wereld was dan alleen Duvel en de Koninck. Dit zijn overigens wel de bieren waarmee AnneBart de liefde ontdekte voor speciaalbier.  Het bezoeken van proeverijen volgde en later gaf hij ze veelvuldig zelf.

In 2004 maakte AnneBart de stap naar Bierbrouwerij de Koningshoeven waar zijn speciaalbierliefde een extra boost kreeg. AnneBart zorgde ervoor dat niemand meer om LaTrappe heen kon, gaf vele proeverijen, lezingen en masterclasses,  en was AnneBart betrokken bij de organisatie van de het eerste Speciaalbierfestival in de Martinikerk in Groningen.

Na een mooie tussenstap bij een gerenommeerde drankenhandel is AnneBart nu als verkoopleider ( bierleiding) voor Baxbier werkzaam.
Op de vraag om een favoriet bier te benoemen moest AnneBart lang nadenken. Immers is smaak een momentopname in combinatie m.b.t. stemming en gezelschap!

Speciaalbier; voor elk wat wils en voor elk moment van de dag!

Keuze Annebart

Witte Gallivant

“Verrassende keuze, maar wel een mooie” was de reactie van Bert Kuperus, initiator van de BierCoinnasseurs Nederland. En dat het verrassend en mooi is, klopt. Alles is een momentopname, een bier waar je commercieel mee verbonden bent is begrijpelijkerwijs not-done, er zijn 100 plus favoriete bieren te bedenken.

Tot AnneBart de spontaan verkregen Witte Gallivant in handen gedrukt kreeg van brouwer Geert en de smaakindruk was inderdaad een verrassing! Gebrouwen door Geert Huisman een enthousiaste oosterling, leidinggevende in één van de mooiste horecazaken aldaar, welke het lumineuze idee had om samen met vrienden Freek en Pim een prachtig bier te brouwen.

Dat is uitgemunt in een prachtig fris witbier, waar het citrusfruit uit springt, een prachtige bitter heeft en uitnodigt voor een volgende slok. Voor beginnende brouwers een prima bier waar ze zich niet voor hoeven te schamen, omdat het een niet-traditioneel witbier is met het karakter van een Ipa Beste Biercoinnasseurs, dit Kon Minder!