Rick Kempen

Al meer dan een kwarteeuw staat mijn leven in het teken van bier. Ruim elf jaar werkte ik in de Amsterdamse HORECA – in 1998 won ik de Nationale Biertapkampioenschappen. Daarna trad ik bij Bier&cO in dienst, een van Europa’s leidende bierbedrijven: de missie is ‘speciale bieren van over de hele wereld bereikbaar te maken voor een zo groot mogelijk publiek’.

Samen met een handvol anderen pionierde ik in Europa om de aandacht op Amerikaans Craft Beer te vestigen. Die aandacht transformeerde de Europese biercultuur en leidde uiteindelijk tot de Europese ‘bierrevolutie’ waar we, vandaag de dag, volop de vruchten van plukken.

Om kort te gaan, ik zie mijzelf als een professionele bierkenner die het genoegen heeft gehad van zijn werk zijn hobby te maken. Proost!

Bierkeuze Rick Kempen

Mannenliefde – Oedipus

Voor deze sessie ‘favoriet bier’ ga ik voor Mannenliefde van Oedipus. Bier dat de wereld kleuriger maakt, door gebalanceerde toevoeging van kruiden. Bier dat de wereld kleuriger maakt door de onuitgesproken boodschap. Bier dat extra kleur krijgt door een zilveren medaille op de Olympische Spelen van het bier, de World Beer Cup.