Raymond Geraads

Mijn naam is Raymond Geraads en ik ben 30 jaar oud. Sinds mijn 22e ben ik al bezig met speciaalbieren en inmiddels al meer dan 1300 verschillende bieren geproefd. Ik brouw al ruim 5 jaar zelf bier op hobbymatige schaal en heb onlangs de stap genomen om commercieel te gaan brouwen. Momenteel hebben we nog geen bier op de markt, maar hier komt hopelijk snel verandering in. Naast dit alles ben ik actief bierkeurmeester bij het Bier Keurmeesters Gilde. Mijn favoriete bierstijlen zijn Porters/ Stouts en (Double) IPA’s. Ook zure bieren vind ik vaak erg mooi en complex.

Bierkeuze Raymond Geraads

Brouwerij Berghoeve – Zwarte Snorre

Dit bier heeft 4-12 maanden gelegen op een extreem oud whiskeyvat van het eiland Islay uit 1952. Dit is zéér bijzonder en komt niet vaak voor in de bierwereld. Het bier heeft tonen van donker fruit en laurier met in de afdronk een heerlijke lange en rokerige nasmaak afkomstig van het vat. Nu zijn de meeste Zwarte Snorre bieren op vaten erg lekker, maar deze smaakte toch nog net even iets lekkerder! Mede daarom het beste Nederlandse bier voor mij van het afgelopen jaar.