Maarten Tegenbosch

Eigenaar van Romat NLD Ltd. / Selected by ME Ltd.
Onafhankelijk & Authentiek
Specialist in import & export van diverse bier- en bierconcepten in met name Oost-Europa.

Mijn manier van zaken doen is gebaseerd op de normen en waarden van Storytelling; de kracht van het verhaal. Storytelling is het vervoeren van gebeurtenissen in woorden, beelden en geluiden. In elke cultuur worden verhalen gebruikt ter educatie, ondersteuning en behoud van cultuur en om normen en waarden te behouden.

Narrativity is authentiek en meer ‘’sales’’ gericht dat ‘’marketing’’ Het gaat om vertrouwen en het bouwen aan langdurige zakelijke relaties wat vooral in Export van essentieel belang is.

Levensmotto:

Ik zie het verleden niet als een ballast, maar als inspiratie voor de toekomst!!
Ik heb een authentieke passie voor het denken mogelijkheden

Bierkeuze Maarten Tegenbosch

Koffie break bij Wentersch                   

‘’Tijd voor nog even een lekkere koffie?’’, vraagt Michiel van der Vaart, mijn gastheer, aan me. Nu had ik al wel koffie genoten tijdens een gezellige en bovenal productieve ochtend bij Bierista, Alain Schepers.

Graag zeg ik, dadelijkweer richting de volgende afspraak in Groenlo bij De Stadspomp.

‘’Prima, haal ik het even, vers uit de ‘ketel’’.Ik denk plots aan de klassieke, zo goed als uitgestorven, Bravilor van weleer. Ik kan de neiging niet onderdrukken, dus even een korte blik om de hoek want ik kreeg al enigszins spijt.‘Hesselink’ hoor ik nog maar Michiel zie ik niet.

Ik besluit het maar even aftewachten want tot nu toe was alles, wat ik heb mogen proeven,meer dan oké.

Voorafgaand aan bovenstaande had ik een zeer prettig, inspirerend gesprek met Michiel over de bieren van zijn brouwerij WENTERSCH. Een verbastering van Winterswijkse bieren of bieren uit Winterswijk? Wellicht maar het is veel meer dan dat want er zit een enorme authentieke passie, drive, liefde en kennis bij deze, kleine maar professionele ambachtelijke brouwerij uit Winterswijk.

Gevestigd in een oud, voor mij nog steeds historisch uitziend, pompstation. Ik was dan ook zeer gecharmeerd van al het moois we reeds geproefd hadden waarbij ik vaak de neiging had om te zeggen; ‘’gooi maar vol’’!

Aus Wasser wirdeinguterTropfen, wenn man es mischtmitMalzundHopfen!!

Een Duits bier-gezegde wat me, hoe raar dat moge klinken, weer terug naar mijn ‘verse’ koffie, want ook voor een goede koffie, is water een belangrijk ingrediënt.

Koffie is, net als bier, ook een beleving.

Ondertussen wordt mijn koffie elegant geserveerd in een glas. Trendy zult u denken.

Ik neem een slok…….. wauw…. Ongekend! Dit doet wat met me. Dit is uniek!

Een quadrupel? Een volle en rijke smaak maar dan ook weer zo anders, zo rond, romig…..het was mijn eerste gedachte maar na een 2e slok, en ja er volgden er zeker nog enkele,was erde herkenning vanhet zacht, ronde van een ‘Stout’ met een fijne gebalanceerde neus van koffie.

‘’Bakkie Wentersch stijl’’

Genietend, in een mooie ambiance, van de subtiele aroma’s van verse koffie, gezet door koffie-icoon Gerrit Hesselink.Het zwarte goud, de speciaal gebrande koffie van dezeWinterswijkse koffiebranderij Hesselink,samengesmolten als een verliefd stel in een zeer gebalanceerde KOFFIE-PORTER!

“GERRIT”

Dit van oorsprong Engelse bier is verrassend, een volle Porter met een fijne neus van koffie

  • EBC: 94
  • Alcoholpercentage: 5,7%
  • IBU: 34
  • Drinktemperatuur: 6-7 ℃

Gerrit vormt een lekker stel met gegrilde vleesgerechten en wild.

Ik heb oprecht genoten van alle bieren welke ik heb mogen degusteren. De een wellicht meer bijzonder dan de ander maar allen zoals een bier in mijn ogen hoort te zijn.

Doordrinkbaar en in balans, mooi rond in smaak en zonder te grote uitschieters richting bitter, zoet of wat dan ook. Daarbij het segment in ogenschouw genomen.

Het maakt een bier voor mij namelijk spannend. Een ontdekkingsreis waarbij er steeds nieuwe smaken naar boven komen gedurende de tijd dat je ervan geniet. Bovendien als het niet direct te duiden is wat je proeft, maw dat het er niet te dik bovenop ligt, gaat zo’n bier nooit vervelen en wil je dezelfde ervaring graag nog een keer beleven.

Bedankt Brouwerij Wentersch’’voor de bijzondere ervaring en ik ben zeker terug zodra de ‘’DRUUF’’ beschikbaar is om geproefd te worden. De wijngaard heb ik reeds bezocht en ik ben zeker dat ook dit een pracht bier gaat zijn voor de gastronomie.

Houdoe,

Maarten Tegenbosch