Kitty Hendrix

De belangstelling voor het speciaalbier kwam na de verhuizing naar Sevenum in 1983, waar wekelijks een cafe werd bezocht. Pils vel niet in de smaak, speciaalbier bleek meer smaak te hebben. Wat begon met proeven van voornamelijk Belgische speciaalbieren, ging verder in een groep speciaalbierliefhebbers die nu nog steeds maandelijks bijeen komt. 1. Proeven

  • In 2000 gaf een bierbrouwcursus meer dimensie aan bier; 2. Zelf maken
  • In 2004 oprichter van een regionale biergroep “Rombout” die nog steeds bijeen komt met bierliefhebbers, waar kennis wordt gedeeld. 3. Kennis en ervaring delen
  • In 2006 samen met Ger en een derde persoon, Brouwerij de7de Hemel  begonnen. Brouwen bij Brouwerij Cambrinus was in het begin te doen, maar al snel de capaciteit te klein waarmee werd uitgeweken naar de Proefbrouwerij Lochristi ; 4. Speciaalbier op de markt brengen.
  • In 2008 een opleiding voor bierbrouwen gevolgd bij professor Baetsle in Belgie en in 2009 verder bekwaamd in de opleiding tot bierkeurmeester 5. Theoretische kennis
  • In 2013 Hopla wint de Gold medal op de World Beer Award in Londen als beste Europese Imperial IPA
  • In 2015 de Visioen winnaar van de gouden medaille op de Dutch Beer Challenge als beste porter/stout

Bierkeuze Kitty Hendrix

Smaakomschrijving Nipke: Geurig met chocola, rokerig met een vleugje koffie Smaakvol diepe pure chocolade met een rokerige licht gebrande afdronk. Blijft lekker lang doorzingen. Verrassend dat dit bier met 5,7% zoveel smaak en zoveel diepte van smaak brengt. Top klasse weer van Gert en Carina!