Jelle Yu

Een stukje over jezelf schrijven vind ik altijd lastig, dus dat hou ik kort.
Ik hou van gezelligheid, gastronomie en ik kook graag. Ik ben vader van twee prachtige kinderen en ben getrouwd met een fantastische vrouw.

Ik heb een horeca hart en ben in die branch al zo’n 28 jaar actief, waarvan de laatste 11 jaar in- en om de Jopenkerk. Ik ben inmiddels biersommelier, geef masterclasses, hou me graag bezig met bier-spijs combinaties en geef ook lessen en trainingen over bier. Mijn favoriete bierstijl is toch wel (Westcoast) IPA, maar 1 van de mooiste bieren ever vind ik Orval.

Bierkeuze Jelle Yu

Ramses Bier: Naar de Haaien

Er zijn voor mij 2 manieren van proeven: technisch en met beleving. De tweede manier, met beleving, vind ik het leukst. Bieren met een verhaal, of een emotie die bij een moment, fantasie, of een gevoel passen. Tevens hou ik ervan om bieren te combineren met spijs. “Naar de Haaien” van Ramses is een bier wat dat allemaal heeft! Het is een complex bier met: rook, bitter, umamie, beetje houttanine, iets ziltigs, iets kruidig van jeneverbes, iets fris fruitigs/grassigs en dat is allemaal in balans met elkaar! Er gebeurd enorm veel en voor mij is het geen doordrinker, maar een bier wat je fantasie op hol kan doen slaan; de inspiratie komt van: “hoe zal een scheepsbier nu echt gesmaakt hebben op zo’n groot houten schip?”

Dit bier nodigt ook uit om te drinken naast: oesters, gerookte makreel, -paling, -amandelen en -kip. Een prachtig bier met een berg aan rijkdom.

Jelle Yu