Kim Lentjes

De deftige titel van internationaal biersommelier mag ik mezelf sinds twee jaar geven, maar een echte bierliefhebber ben ik al veel langer. Ik ben eigenaar van een bedrijfje genaamd Kim’s Bierproeverijen en zoals de naam al doet vermoeden geef ik veel bierproeverijen. Daarnaast jureer ik ook, geef ik training en advies rondom het thema bier, stel ik menukaarten samen en doe ik allerlei andere dingen die met bier te maken hebben. Het is een opgave om zo betrokken te blijven; bier proeven, bier-spijs combinaties bedenken, schrijven over bier en vooral heel gepassioneerd vertellen over bier, maarja, iemand moet het doen. Ik vind veel bieren erg mooi en lekker maar mijn voorkeur gaat altijd uit naar bittere bieren met een droge afdronk, al kan ik ook erg genieten van een mooie kriek.

Bierkeuze Kim Lentjes

Jopen – Mooie Nel

Wat dit bier voor mij zo onderscheidend maakt is de constante kwaliteit, de versheid en de toegankelijkheid. Het is geen ‘schreeuw in je gezicht’ IPA, maar een mooi gebalanceerd bier met een goede dosis verse Amerikaanse hop. Naast de tropische fruittonen en de bitterheid van de hop, heeft dit bier een geweldig moutkarakter. Dat is iets wat ik in veel IPA’s mis. De havermout geeft naast de gerstemout een mooie zachtheid die de bitters van de hop balanceren. Hierdoor is het bier met toch een bitterheid van 70 IBU heel goed drinkbaar. Niet voor niets dat Jopen prijs na prijs heeft gewonnen met dit bier. Een Nederlandse variant op een Amerikaanse IPA, voor mij werkt dat fantastisch!