Kees Heijnis

Ik ben sinds de jaren 70 bezig met bier. Die jaren had je echt nog een pils markt. Afgestudeerd als levensmiddelentechnoloog, afgestudeerd in o.a  brouwerij technologie en microbiologie. Stage gelopen en gewerkt bij de Amstel en Heineken brouwerij.

Het is altijd een stille hobby van geweest. In 2017 veranderende mijn carrière bij de Sligro in Amsterdam. Of ik Bierspecialist wilde worden. Het was een puzzel die in elkaar viel. Adviseren, verkopen, proeverijen en biertrainingen voor de horeca klanten van Sligro.

Gedreven als ik was volgde ik cursussen, bezocht brouwerijen en biermusea, las boeken en proefde heel veel bieren.

Na 2,5 jaar als Bierspecialist kwam een andere droom uit Bier sommelier. Ik volgde de 2 weekend opleiding bij Siemens in Duitsland.

Ik heb een eigen bedrijf Biermomenten en ik ben verbonden aan de brouwerij Kleiburg in Amsterdam Zuidoost. Ik geef rondleidingen, proeverijen en biertrainingen.

Bierkeuze Kees Heijnis

Brouwerij Kleiburg, Quadruppel Poorter.


 
Quadruppel Poorter is een bier wat wordt gebrouwen door Brouwerij Kleiburg uit Amsterdam Zuid Oost.

Hoofd Brouwer is Remco van de Berg.

Quadruppel Poorter is een Russian Imperial Stout, 10,7% alcohol met een diep zwarte kleur. Het bier is krachtig en power full maar heeft ook een elegance die uitmondt in de smaak. De kracht van het bier proef je door de kleur, smaak en geur. Een ware belevenis bij de eerste slok een  orgasme van van een complex bier. Zoethout, Kardemom proef in het bier. Ook de bourbon komt naar boven. Het bier is gelagerd in vaten van bourbon. Het bier straalt een vastberaden uit. Het doet denken aan de Poolnacht in Noord Rusland. Koud en zwart maar ook met prachtige kleuren. Die proef je