Yury Hegge

Het scheelde niet veel of ik was op de toog van mijn ouders stamcafé geboren. Mijn eerste keer dronken was ik tijdens mijn eerste communie.

Bier was altijd al onderdeel van mijn leven.

Na mijn eigen speciaal bierzaken te hebben gehad in België verhuisde ik in 2014 naar Amsterdam. Als manager hielp ik hier 2 bierconcepten opstarten.

Bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus opende ik in januari 2017 Foeders. Hier kan ik iedere dag mijn ei kwijt als het gaat om bier en gastvrijheid.

Bierkeuze Yury Hegge

Vandenbroek – Watergeus

In Foeders werken we dagelijks met Lambieken. Voor mij is het een logische keuze om dit bier in de kijker te zetten. Toon brouwt zelf zijn Lambiek. Laat het 2 jaar rijpen op zijn eigen vaten en gaat de Watergeus daarna ‘steken’ uit een assortiment van 5 vaten. Vakmanschap, tijd, en een snufje magie. Dank je wel voor Watergeus, Toon.