Nooit meer: ‘’Doe maar een weizen’’
Daarmee eindigt de Schneider-Weizen Inspiratie avond bij Roy Spekhorst, eigenaar van het prachtige horeca-etablissement, Pelle’s in Deurningen

Het doel van Maarten Tegenbosch oftewel Mr Schneider is zoals altijd inspiratie en kennisoverdracht betreffende bier in het algemeen en meer specifiek over weizen op deze bijzondere avond. In de veronderstelling dat niemand van de aanwezigen ooit nog in de horeca zegt: ‘’Doe maar een weizen’’, maar dat men nu heeft ervaren dat weizen een bierstijl is en niet een blond ogend bier waar toevallig tarwemout in is gebruikt of erger nog dat men het in hetzelfde rijtje schaart als een witbier (Belgische stijl, wat overigens ook een zeer mooie bierstijl is)

De inspirerende reis start met een stukje historie over de bierkultuur in Duitsland. Onderweg genietend van een informatief bovengistend landschap komen we vervolgens op onze plaats van bestemming, namelijk in Beieren en wel bij de familie G. Schneider & Sohn

Er worden diverse weizen bieren van Schneider gedegusteerd en genoten in combinatie van diverse heerlijke hapjes.

De genoten weizenbieren van de firma G. Schneider & Sohn zijn:

  • Original, Tap 7 Een weizen die volet als thuiskomen, origineel, evenwichtig en complex. Een amberkleurige weizen van 5,4% (12,8 plato)
  • Festweisse, Tap 4 Een Fris en fruitige weizen van 6,2% (13,8 plato), het originele Oktoberfest bier van weleer, toen Schneider ook nog in Munchen brouwde en een plek had op de wiezen (buiten EU heet dit bier nog steeds Wiezen Edelweisse)
  • Hopfenweisse, Tap 5 De dimensie in weizen, een blonde doppelbock van 8,2% (18,5 plato)
  • Aventinus Tap 7, De oudste, een robijnrode, weizen doppelbock van 8,2% (18,5 plato) *Vintage 2012, De bekroning van de dag zo wordt deze gerijpte Aventinuservaren
  • Marie-Rendezvous, TapX, Een kus van hartstocht, ondoorgrondelijk en sensueel. 10% (24 plato)
  • Eisbock, geboren dmv koude destillatie uit de Aventinus, een digestief van uitzonderlijke klasse. 12% (25,5 plato)

Voor de liefhebbers was er een unieke schneider barrique uit 2014 te proeven!

Stuk voor stuk ongefilterde, niet gepasteuriseerde en volledig gebrouwen volgens het rheinheitsgebot, weizen pareltjes.

Afsluitend de woorden van George VI Schneider;

Een weizen drinken betekent veel meer dan je dorst lessen of genieten van een glas. Met een echte weizen vier je het leven, je even onttrekken aan de waan van de dag om stil te staan bij dit geluksmoment Een moment van liefde en geluk ervaringen.Voldoening.

‘’De Bierinpsirator’’ (M. Tegenbosch)

Met dank aan:

  • Roy Spekhorst en zijn team van Pelles
  • Bert Kuperus and initiatiefnemer en organisator
  • De diverse aanwezige horeca- & slijter ondernemers
  • De diverse biergilde o.a die van Pelles.