Marc Janssen

Pittige opdracht om een bio over jezelf en je (bijna) grootste hobby te schrijven. Grootste hobby is een lastige, daarmee zou ik Sanne, Amber en ook Jip te kort doen 😉

Het begon in de jaren 70, ik gok 1978. Mijn vader was in dat jaar te bewonderen in een Grolsch reclame spotje voor de Amerikaanse televisie. Hij deed wat hij goed kon, bier brouwen. Ik zal niet zeggen dat ik als jongen van 4 hierdoor direct gefascineerd was…Dat was ik wel toen ik met mijn opa mee mocht naar Grolsch om daar een glas Groli ranja te drinken terwijl mijn opa de “voicemail” afluisterde op van die grote tapes. Ik kon niet wachten om vakantiewerk te gaan doen.

Eindelijk mocht ik op mijn 16e vakantiewerk doen. Het vervangen van de rode ringetjes op de dop van de beugels. Niet het leukste werk, maar het eerste contact met Grolsch was geweldig. In 1996 begon ik als schoonmaker in de lagerkelders bij Grolsch en na een paar jaar heb ik het brouwen geleerd van mijn vader.

In 2005 ben ik begonnen als brouwer in de proefbrouwerij van Grolsch en 2016 ben ik (weer) in de proefbrouwerij gaan werken als Meester Brouwer.

Ik hou van bier, in alle soorten en stijlen. Veel stijlen ken ik nog niet, maar ik hoop ze allemaal een keer te mogen brouwen in de Proefbrouwerij. Ik kan niet wachten!

Bierkeuze Marc Janssen

De Bronckhorster Nightporter

“Als je het beste bier van Nederland brouwt, dan hoeft dat geen bier te zijn waar je, dezelfde avond, er nog 3 van drinkt. Dit bier is zwaar, complex, bitter, krachtig, met rook en prachtig
schuim.
Hiervoor steek je de openhaard aan en zak je weg in je favoriete stoel. Wanneer je dit bier drinkt leg jij je telefoon weg, je doet de tv uit en zelfs even geen muziek. Je sluit je ogen en droomt
weg naar een winter wandeling in Twente.
Wat een smaakvol krachtig bier dat een goede balans heeft. Knap gebrouwen!”