Marc Janssen

Pittige opdracht om een bio over jezelf en je (bijna) grootste hobby te schrijven. Grootste hobby is een lastige, daarmee zou ik Sanne, Amber en ook Jip te kort doen 😉

Het begon in de jaren 70, ik gok 1978. Mijn vader was in dat jaar te bewonderen in een Grolsch reclame spotje voor de Amerikaanse televisie. Hij deed wat hij goed kon, bier brouwen. Ik zal niet zeggen dat ik als jongen van 4 hierdoor direct gefascineerd was…Dat was ik wel toen ik met mijn opa mee mocht naar Grolsch om daar een glas Groli ranja te drinken terwijl mijn opa de “voicemail” afluisterde op van die grote tapes. Ik kon niet wachten om vakantiewerk te gaan doen.

Eindelijk mocht ik op mijn 16e vakantiewerk doen. Het vervangen van de rode ringetjes op de dop van de beugels. Niet het leukste werk, maar het eerste contact met Grolsch was geweldig. In 1996 begon ik als schoonmaker in de lagerkelders bij Grolsch en na een paar jaar heb ik het brouwen geleerd van mijn vader.

In 2005 ben ik begonnen als brouwer in de proefbrouwerij van Grolsch en 2016 ben ik (weer) in de proefbrouwerij gaan werken als Meester Brouwer.

Ik hou van bier, in alle soorten en stijlen. Veel stijlen ken ik nog niet, maar ik hoop ze allemaal een keer te mogen brouwen in de Proefbrouwerij. Ik kan niet wachten!

Bierkeuze Marc Janssen

Yellow Moon

“Het beste bier hoeft geen uitgesproken bier te zijn. Het hoeft niet een bizare combinatie van stijlen en ingrediënten te zijn. Het beste bier blinkt uit in subtiliteit en doordrinkbaarheid.

Voor mij is het beste bier zonder twijfel de Yellow Moon Blond. Een geweldig doordrinkbaar en subtiel blond bier. In de neus ruik je fris en fruitige aroma’s, niets bijzonders zou je zeggen. Tot dat je deze proeft. In de mond komt alles samen, een uitstekende bitterheid, een tikje  kruidigheid en dan maakt het citroengras het af. Deze blond is perfect. Ze is op subtiele wijze uitgesproken, origineel en….misschien wel het belangrijkste…Doordrinkbaar…Proost!”