Wie zijn wij?

Wij zijn de BierConnaisseurs opgericht door Bert Kuperus in Februari 2015

Kuperus verliet in Januari 2015 Het Twentsche Biergenietschap met het een doel een eigen SpeciaalBier Societeit op te richten ter promotie van het Nederlandse maar vooral het Regionale gebrouwen Speciaalbier. Daarnaast is het voor Kuperus een grote drijfveer om het Regionale gebrouwen Speciaalbier in de Nederlandse gastronomie verkrijgbaar te maken.

Het accent ligt niet alleen bij speciaalbier maar ook Bier en spijs combinaties te promoten en nog een stap verder te gaan om Bier in Spijs combinaties op vele regionale en landelijke menukaarten te krijgen.

Speciaalbiersocieteit de BierConnaisseurs heeft zijn onderkomen gevonden bij Bierlokaal de Engel te Oldenzaal. Een speciaalbiercafe met allure en uitstraling en dat past precies bij de doelstelling en missie van de societeit.

Daarnaast kennen de BierConnaissers 3 Connaisseurs d’Honneur (ereleden)

  • Raymond Strikker :
    Patron van Landhuishotel en Restaurant de Bloemenbeek
    Het restaurant van de Bloemenbeek is in bezit van een Michelinster.
  • Emiel Kwekkeboom:
    Creatief kooktalent en werkzaam bij Sterrenzaak La Rive te Amsterdam
  • Frank Hendriks:
    Eigenaar Twentse bierbrouwerij te Hengelo

De huidige Connaiseurs hebben kenbaar gemaakt zich te conformeren aan de Erecodex de Connaisseur . Een regelement waar men zich in moet vinden en houden.

Meer info is te vinden op onze missie pagina en de pagina over onze Erecodex.

Onze Connaisseursavonden worden als volgt ingevuld

  • Speciaalbier Proeverijen
  • Bier in Spijs en Bier en Spijs avonden
  • Opzetten nieuwe Bierclubs, Gilden of geniet/genootschappen in de regio
  • Opzetten eigen Bierfestival(s) en Bier in Spijs festival(s)
  • Bezoeken op locatie (brouwerijen, groothandels, slijters)
  • Een eigen gebrouwen Connaisseursbier te verkrijgen
  • Horecabezoeken ter promotie regionaal/landelijk gebrouwen Speciaalbier
  • Events organiseren ter promotie Nederlands en regionaal Speciaalbier.