Piet Tuinema

Sinds 1998 amateurbier-brouwer en aansluitend enige jaren als semi professioneel brouwer bezig te zijn geweest , ben ik diverse opleidingen gaan volgen zoals Stibon en een opleiding voor bierkeurmeester.

Regelmatig te zien op bierkeuringen, inmiddels weer begonnen voorzieningen te treffen voor het brouwen op kleine schaal want het bekende bierbloed begint weer te kriebelen.

En vooral genieten van een mooi glas bier is mijn passie.

Bierkeuze Piet Tuinema

Aan Lager wal

Op zoek naar maatschappelijke interesse en gezamenlijke gedachten gang hebben Brouwerij Gulpener en Brouwerij De Prael elkaar gevonden om deze collaborationbrew gestalte te geven zoals hij bedoeld is.

Naast hun passie om mooie karaktervolle bieren te brouwen is ook vooral gedacht aan mensen met een rugzakje weer een plaats te geven in de maatschappij.

Vanuit een vriendschaps – relatie hebben de brouwmeesters de handen ineen geslagen om een mooi karaktervol bier te gaan brouwen, met daarin meegenomen dat ook een laag alcoholisch bier bijzonder aangenaam kan zijn.

Zeker nu ook de huidige maatschappij vraagt om een meer bewustwording van het alcoholgebruik.

Omschrijving: Aan Lager wal

Visueel:Helder amberkleurig met een mooie stabiele witte schuimkraag.

Aroma:Moutige aroma`s met licht fruitige geuren van hop en sinaasappel

Smaak: Een bitterige maar ook moutige smaak overgaand in een verfrissende nasmaak.

Ondanks zijn lage alcoholpercentage 3,5%  heeft deze Session Lager een uitgesproken mooie hopbitterstructuur en is rijk aan een fruitig aroma.Door Dry-hopping is extra karakter aan dit bier meegegeven.

Spijs-suggestie:

Dit bier zou het mijns inziens heerlijk doen Geitekaasjes / Parmaham

De naam verwijst uiteraard naar de plaats waar Brouwerij De Praelgevestigd is: de Wallen in Amsterdam en Lager voor het biertype.