Henk Otten

We zijn al jaren behept met het ‘beergeek’ virus maar scharen ons niet onder de ‘beersnobs’. Het gaat ons om de pure smaak en de ambachtelijke bereiding. Dit niet alleen wat betreft bier, het zelf verwerken en produceren van ‘home made’ producten heeft onze warme belangstelling. Daarom hebben we een eigen moestuin, mini boomgaard en hebben jarenlang ons eigen Piétrain varken en Limousin rund gemest.

Ook het bos waar we wonen dient als voedingsbron hier worden lekkere paddenstoelen verzamelt en misschien zelfs in ons bier verwerkt. Elke week proeven we samen verschillende bieren en kunnen gezamenlijk uren kletsen over geur, kleur, smaak en brouwer. Vaak zijn we weer verast over de heerlijke bieren die in Nederland gebrouwen worden. Brouwerij Praght hoort bij onze favorieten niet alleen vanwege hun bieren maar ook vanwege de sociale insteek van deze ‘praghtige’ brouwerij

Bierkeuze Henk Otten

Drinkend van een Watergeus proef ik vele smaken

traag door mijn

mondholte gaan,

smaken onbeschrijfbaar

complex zurig

met geuren tegen compost aan,

niet te rijmen met

de geweldige sensatie

van dit groots genieten,

ik zie geuze stekers

gepassioneerd dit

Goddelijk vocht

in dikke glazen gieten,

een groots verlangen

komt in mij boven

naar tijden van weleer,

waar deze drank

in houten foeders

ligt te rijpen alleer,

het aan de mensheid

wordt prijsgegeven

VandenBroek Watergeus

voor even in dat leven.